Çağdaş Sözlük

hüdhüd ~ هدهد

Lugat-i Naci - hüdhüd ~ هدهد maddesi. Sayfa: 938 - Sira: 11

Lugatı naci sözlüğü hüdhüd maddesi. osmanlıcada hüdhüd ne demek, hüdhüd anlamı manası, hüdhüd osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte hüdhüd hakkında bilgi. Arapça hüdhüd ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada hüdhüd anlamı

هدهد hüdhüd ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

هدهد hüdhüd يقول ما التركية . معنى هدهد hüdhüd اللغة التركية

هدهد hüdhüd می گویند آنچه ترکیه. معنای هدهد hüdhüd زبان ترکی

hüdhüd ~ هدهد güncel sözlüklerde anlamı:

HüDHüD ::: Bir kuş ismi. Çavuş Kuşu veya ibibik denilir. (Peygamber Hz. Süleyman'ın (A.S.) zamanında, Hicaz ile Yemen arasındaki Sabâ nâm yerde melike olan ve güneşe tapan Belkıs ile Peygamber Süleyman Aleyhisselâm arasında muhabereye vesile olduğundan meşhur ve mübarektir.)

hüdhüd ::: (a. i. c. : hedâhîd) : çavuşkuşu, ibibik, Süleyman Peygamber ile Sebâ Melîkesi Belkis arasında haber getirip götüren kuş. (bkz. : ebürrebi).

Hüdhüd ::: Süleyman aleyhisselâmın haberci kuşu.

hüdhüd ::: çavuşkuşu , ibibik

hüdhüd ::: ‬çavuşkuşu

hüdhüd ::: ibibik

hüdhüd ::: (a. i. c. : hedâhîd) çavuşkuşu, ibibik, Süleyman Peygamber ile Sebâ Melîkesi Belkis arasında haber getirip götüren kuş. (bkz. : ebürrebi).

HÜDHÜD :::

Bir kuş ismi. Çavuş Kuşu veya ibibik denilir. (Peygamber Hz. Süleyman'ın (A.S.) zamanında, Hicaz ile Yemen arasındaki Sabâ nâm yerde melike olan ve güneşe tapan Belkıs ile Peygamber Süleyman Aleyhisselâm arasında muhabereye vesile olduğundan meşhur ve mübarektir.)