Çağdaş Sözlük

gazve ~ غزوه

Lugat-i Naci - gazve ~ غزوه maddesi. Sayfa: 550 - Sira: 10

Lugatı naci sözlüğü gazve maddesi. osmanlıcada gazve ne demek, gazve anlamı manası, gazve osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte gazve hakkında bilgi. Arapça gazve ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada gazve anlamı

غزوه gazve ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

غزوه gazve يقول ما التركية . معنى غزوه gazve اللغة التركية

غزوه gazve می گویند آنچه ترکیه. معنای غزوه gazve زبان ترکی

gazve ~ غزوه güncel sözlüklerde anlamı:

GAZVE ::: Din düşmanı olan cephenin üzerine taarruz. Muharebe. Cenk. Sefer. Din muharebesi. Gazve, gazivden alınmış olup cenk ve kıtal manasınadır. Düşmanla vuruşmak demektir. Siyer ıstılahında Gaza ve gazve tâbirleri Peygamber Efendimizin bizzat hazır bulunduğu muharebeye denir. Peygamber Efendimizin bizzat bulunmadığı müfrezelere Seriye denilir.

gazve ::: (a. i. c. : gazevât) : 1) akın, plâçka, cenk, savaş. 2) din düşmanı üzerine olan sefer, saldırış, (bkz. : gaza).

Gazve-i Bedr ::: Bedir Gazvesi.

Gazve-i Hendek ::: Hendek Gazvesi.

gazve ::: savaş.

Gazve :::


  1. Arap aşiretleri arasında yapılan savaş
    Örnek: İki aşiret, bir gazve esnasında çarpışmışlar. F. R. Atay

  2. Din uğruna yapılan savaş.

gazve ::: savaş , din savaşı

gazve ::: ‬savaş

gazve ::: din savaşı

GAZVE :::

Din düşmanı olan cephenin üzerine taarruz. Muharebe. Cenk. Sefer. Din muharebesi. Gazve, gazivden alınmış olup cenk ve kıtal manasınadır. Düşmanla vuruşmak demektir. Siyer ıstılahında Gaza ve gazve tâbirleri Peygamber Efendimizin bizzat hazır bulunduğu muharebeye denir. Peygamber Efendimizin bizzat bulunmadığı müfrezelere Seriye denilir.