baki ~ باقي
Lugat-i Naci - baki ~ باقي maddesi. Sayfa: 149 - Sira: 5


Lugatı naci sözlüğü baki maddesi. osmanlıcada baki ne demek, baki anlamı manası, baki osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte baki hakkında bilgi. Arapça baki ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada baki anlamı
باقي baki ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
باقي baki يقول ما التركية . معنى باقي baki اللغة التركية
باقي baki می گویند آنچه ترکیه. معنای باقي baki زبان ترکی
baki ~ باقي güncel sözlüklerde anlamı:
BaKi ::: Ebedî, dâimî. Sonu gelmez. Ölmez. * Sonsuz. * Cenab-ı Hak. * Artan. Geri kalan. * Bundan başka.(Madem beka, Bâki-i Zülcelâl'e mahsustur ve mâdem Bâki'nin esması bâkiyedir ve mâdem Bâki'nin âyineleri Bâki'nin rengini, hükmünü alır ve bir nevi bekaya mazhar olur. L.)
BaKi ::: Ağlayan.
bakı ::: (a. i. beka'dan. c. : bevâki) : 1) Allah. 2) s. daimî, (bkz. : câvid, câvidânî, lâyemût, sermedî). 3) alt taraf. 4) zf. artık, artan, fazla, geri kalan; bundan başka.
Baki ::: (a. h. i.) : ünlü Türk Şâirlerinden olup asıl adı Abdülbâki Mahmud'dur; babasının adı Mehmed'dir. İstanbul'da doğmuştur. Kanunî Sultan Süleyman'dan himaye görmüş ve Meliküşşuara, Sultânüşşuarâ gibi unvanlar kazanmıştır. Meşhur dîvânından başka Mevâhib-i ledüniye tercümesi vardır ki buna meâlimülyakîn fî siyreti seyyid-il-mürselîn adını vermişti. El-âlâm fî ahvâl-i beldet-il harâm tercümesi ile Fazâil-i cihâd'ı vardır; bunu da Meşâir-ül-eşvak ile Mesâri-ül-uşşâk'dan tercüme etmiştir, (d. : 1527-Ö. : 1599) .
Bakî ::: (a. s. bükâ'dan.) : ağliyan. (bkz. : giryân).
bâkî ::: sonsuz, kalıcı.
bâkî ::: kalıcı , ölümsüz
bâki ::: ebedi , daimi , sonu gelmez , ölmez , sonsuz , cenab-ı hak , artan , geri kalan , bundan başka
bâkî ::: kalıcı
bâkî ::: ölümsüz
bâkî ::: artan
bâkî ::: geri kalan
bakı ::: (a. i. beka'dan. c. : bevâki) 1) Allah. 2) s. daimî, (bkz. : câvid, câvidânî, lâyemût, sermedî). 3) alt taraf. 4) zf. artık, artan, fazla, geri kalan; bundan başka.
Baki ::: (a. h. i.) ünlü Türk Şâirlerinden olup asıl adı Abdülbâki Mahmud'dur; babasının adı Mehmed'dir. İstanbul'da doğmuştur. Kanunî Sultan Süleyman'dan himaye görmüş ve Meliküşşuara, Sultânüşşuarâ gibi unvanlar kazanmıştır. Meşhur dîvânından başka Mevâhib-i ledüniye tercümesi vardır ki buna meâlimülyakîn fî siyreti seyyid-il-mürselîn adını vermişti. El-âlâm fî ahvâl-i beldet-il harâm tercümesi ile Fazâil-i cihâd'ı vardır; bunu da Meşâir-ül-eşvak ile Mesâri-ül-uşşâk'dan tercüme etmiştir, (d. : 1527-Ö. : 1599) .
Bakî ::: (a. s. bükâ'dan.) ağliyan. (bkz. : giryân).
Baki ::: Sürekli; daimî; artan; kalan; kalımlı; kalıcı; ölümsüz; saklı duran
Baki ::: Sürekli; daimî; artan; kalan; kalımlı; kalıcı; ölümsüz; saklı duran
baki ::: öteki, sürekli
baki :::
BÂKÎ :::
BÂKİ :::