Zâ ~ ظاء
Lugat-i Naci - Zâ ~ ظاء maddesi. Sayfa: 526 - Sira: 2

Lugatı naci sözlüğü Zâ maddesi. osmanlıcada Zâ ne demek, Zâ anlamı manası, Zâ osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte Zâ hakkında bilgi. Arapça Zâ ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada Zâ anlamı
ظاء Zâ ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..
ظاء Zâ يقول ما التركية . معنى ظاء Zâ اللغة التركية
ظاء Zâ می گویند آنچه ترکیه. معنای ظاء Zâ زبان ترکی
Zâ ~ ظاء güncel sözlüklerde anlamı:
ZA ::: "Ze" harfinin adı.
ZA ::: "Bu, şu" mânalarına gelir. Ve birleşik kelimeler yapılır. Meselâ: Hâkezâ: Bunun gibi, böyle.
ZA ::: Sâhib, malik, erbab, ehil mânalarında olup, "Zî" ve "Zû" şeklinde de kullanılır. (Müennesi "Zât" dır)
ZA ::: Zı harfinin bir adı. "Zâ-yı mu'ceme" de denir. Noktalı olduğundan dolayı " : tı" harfinden ayırdetmek için bu isim verilmiştir.
ZA ::: (-Zây) f. " Doğuran" anlamına gelir ve birleşik kelimeler yapılır. Meselâ: Nâdire-zâ $ : Nâdir şeyler yapan, bulunmaz şey meydana getiren.
zâ' ::: (a. ha.) : zı harfinin bir adı. zâ-ı mu'eeme : "ti" harfinden ayırdetmek için-noktalı olduğundan dolayı-bu ad verilmiştir.
za ::: "ze" harfinin adı , "bu , şu" manalarına gelir , ve birleşik kelimeler yapılır , mesela: hakeza: bunun gibi , böyle , sahib , malik , erbab , ehil manalarında olup , "zi" ve "zu" şeklinde de kullanılır , (müennesi "zat" dır) , zı harfinin bir adı , "za-yı mu'ceme" de denir , noktalı olduğundan dolayı " : tı" harfinden ayırdetmek için bu isim verilmiştir , (-zay) " doğuran" anlamına gelir ve birleşik kelimeler yapılır , mesela: nadire-za : nadir şeyler yapan , bulunmaz şey meydana getiren
zâ ::: (o. ha.) ze
zâ' ::: (a. ha.) zı harfinin bir adı. zâ-ı mu'eeme :
ZA :::