Çağdaş Sözlük

kitab ~ كتاب

Lugat-i Naci - kitab ~ كتاب maddesi. Sayfa: 615 - Sira: 9

Lugatı naci sözlüğü kitab maddesi. osmanlıcada kitab ne demek, kitab anlamı manası, kitab osmanlıca nasıl yazılır. Osmanlıca sözlükte kitab hakkında bilgi. Arapça kitab ne demek. Arapça osmanlıca sözlük. Farsçada kitab anlamı

كتاب kitab ne demek. osmanlıca yazılışı anlamı manası..

كتاب kitab يقول ما التركية . معنى كتاب kitab اللغة التركية

كتاب kitab می گویند آنچه ترکیه. معنای كتاب kitab زبان ترکی

kitab ~ كتاب güncel sözlüklerde anlamı:

KiTAB ::: Kitab. * Levh-i mahfuz. * Kur'ân.

"); kitâb ::: (a. i. c. : kütüb) : kitap.

Ümm-ül-kitâb ::: Kur'an. (bkz. : Fürkan, Hüdâ, Hitâb, Mushaf, Necm, Nûr, Z kr). Ehl-i kitâb : dört kutsal kitaptan birine îmân eden, inanan, bağlı kalan, (bkz. : kitabi)

Kitab-Ullah ::: Kur’ân. (bkz. : Furkân, Hûda, Hitâb, Necm, Nûr, Zikr).

kitâb-ı hükmî ::: huk. [eskiden] bir şahsın vekili bulunmayan gaip bir şahıs ile olan dâva ve beyyinesini istimâ ile yargıcın bunu mübeyyin olarak kaybolan kimsenin bulunduğu mahal yargıcına gönderdiği yazı.

kitâb-ün-Nakz ::: huk. [eskiden] mütâreke ve müsâlâhayı veya ahd ve emânı fesh ve izâleye dâir düşman tarafından gönderilen mektuptur ki, düşman kumandan tarafından gönderildiği sabit olmadıkça maâliyle amel ve düşman üzerine hücum olunamaz.

küttâb ::: (a. i. kâtib'in c.) : kâtipler, yazıcılar, (bkz. : ketebe). Menşe-i küttâb : kâtip yetiştiren * okul. Reîs-ül-küttâb : divan kâtiplerinin başı olup Tanzimat'tan önce" hâriciye nâzırına verilen bir ad idi.

küttâb-ı dîvân-ı hümâyun ::: tar. Dîvan-ı Hümâyûnun yazı işlerini görenler.

kitâb ::: kitap.

KiTaB ::: Kitâb; Allahü teâlânın, Resûlü Muhammed aleyhisselâma indirdiği, mushaflarda yazılı, bize kadar tevâtür yoluyla, yalan üzere birleşmeleri aklen mümkün olmayan bir topluluk tarafından Arabca olarak nakledilen kelâm-ı kadîmdir (Allahü teâlânın sözüdür). Bütün insanların dünyâ ve âhiret hayâtının her yönüne âit hükümleri bilgileri içerisinde bulundurur. İçine aldığı hükümler, bilgiler üç kısımdır: Îmân esaslarına dâir hükümler, mükelleflerin söz ve işlerine dâir bilgiler, rûh ve mâneviyâtın düzeltilip, nefsin ve ahlâkın terbiyesine âit hükümlerdir. (Abdülhakîm Arvâsî)

2. Amel defteri.

Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyurdu ki:

Biz azîmüşşân, insan için sahîfesi açılmış olarak, kendisine vâsıl olan kitab göndeririz. (İsrâ sûresi: 13)

Kitab :::


  1. betik.

kitâb ::: kitap

küttâb ::: katipler

kitâb ::: ‬kitap

küttâb ::: ‬kâtipler

küttâb ::: yazıcılar

küttâb ::: (a. i. kâtib'in c.) kâtipler, yazıcılar, (bkz. : ketebe). Menşe-i küttâb : kâtip yetiştiren * okul. Reîs-ül-küttâb : divan kâtiplerinin başı olup Tanzimat'tan önce

KİTAB :::

Kitab. * Levh-i mahfuz. * Kur'ân